Dags för renovering av våra trapphus
Det är dags för en välbehövlig uppfräschning av våra trapphus. I dagarna påbörjar målare, snickare och elektriker därför arbetet. Vi ber om ert tålamod och hänsyn under de cirka nio veckor som arbetet kommer att pågå. Här följer nyttig information. Det allra viktigaste är att logistiken med era extranycklar fungerar. Arbetet sker stegvis. Målarna börjar med A- och B-trapporna, för att därefter fortsätta med C- och D-trappen samt Falsterbogatans trapp. De börjar med att tvätta väggar och tak. Sen kommer de också att spackla och laga sådant som är trasigt och som har med målningen att göra. Därefter målar de trapporna i en stil som är lik den som vi har i dag, dock med något ljusare och renare färger. “Stenimitationen” som vi i dag har från golv till tak på väggarna kommer att sänkas så att den övre delen kan målas vit. Strömbrytare i trapphusen byts ut till en sort som har mer funkiskänsla och vi kommer att sätta upp nya fina anslagstavlor.

Lägenhetsdörrar och nycklar
Våra dörrar ska också målas om, på utsidan. Det sker sist av allt arbete, efter att brevinkasten har bytts ut till hela och blanka sådana. De är av en något större modell som har en pannå där man sätter fast lösa bokstäver. När brevinkasten monteras är det bra om ni har städat undan kläder och skor från hallen då viss nerskräpning kan ske. Ni ska alla redan ha fått information om att vi behöver tillgång till era extranycklar. Ni kommer att meddelas några dagar innan vi behöver samla in nycklarna. Vet ni med er att ni kommer att vara bortresta längre tid än en vecka mellan mars och april så ber vi er att kontakta någon i styrelsen och lämna in nyckel i förtid. Vi kommer att behålla era nycklar under ungefär fem arbetsdagar. Har ni något problem med dörren så kan snickaren hjälpa till med det. Kostnaden får man själv stå för. Vill du ha ett tittöga isatt kostar det c:a 500 kr. Arbetet är möjligt att få med rot-avdrag.

Leif Ekströms Måleri står för måleriarbetet, Spot Electronic för elarbetet och City Byggnads för byte av brevinkast och eventuella extra snickeriarbeten. Mer information om specifika tidpunkter för när saker och ting sker kommer framöver. Håll dig även uppdaterad via föreningens Facebook-grupp http://bit.ly/ronnebygarden. Där kan du ställa frågor om renoveringen. Du kan också mejla info@brfronnebygarden.se eller kontakta Louise på 0703-739472 eller Stefan på 0707-656599. Allt arbete beräknas att vara klart i slutet av april.

Framtida åtgärder i trapphuset håller vi på att fundera över. Det som vi i huvuddrag tittar på är ny armatur med funkiskänsla och på ljuddämpande lösningar.

Vänligen. # Styrelsen