36 lägenheter, fem trappuppgångar, en härlig gård och en hel del gemenskap. I Brf Ronnebygården odlar vi i pallkrage, grillar på sommaren och myser i våra gemensamma lokaler på vintern. Vi ses!

Västra Sorgenfri och Folkets Park
Exakt var Västra Sorgenfri börjar och slutar är ett ämne man kan debattera mycket. Naturligtvis finns det i stadsplanen klara gränser men för mäklare brukar gränsen flyta enormt mycket. Speciellt tidigare när S:t Knut hade dåligt rykte. Många gånger försöker man ihärdigt hävda att lägenheter på Östra Sorgenfri ligger i Västra men Östra Sorgenfri är byggt senare och har en annan karaktär. Oavsett detta så är Brf Ronnebygården placerad på Västra Sorgenfri som är ett ganska unikt område i Malmö. Här finner man fortfarande öppna gårdar och små trevliga tvåvåningsfastigheter med tillhörande bersåer.

Området håller på att ändra karaktär och man ser tydligt att riktningen och det nya fokus ligger på ekologi, återvinning och stadsodling.

På Västra Sorgenfri strövar kvarterskatterna fritt omkring och områdets mest kända katt, Felix, återfinns längre in i kvarteret kring Mäster Palmsgatan.

Felix är en av världens mest avspända katter och bryr sig sällan om sin omgivning. Han dominerar och äger hela kvarteret.

Mer historier och berättelser om området mottages gärna.