Året närmar sig sitt slut och vi tänkte bjuda in till glöggfest samt informera lite om det som hänt under hösten samt det som ligger i framtiden. Glöggfest blir det i bion de 15/12 kl.19. Det bjuds på glögg, pepparkakor och kanske lite hembakta lussebullar. Runt 20.00 blir det film Alla är hjärtligt välkomna. Anmälan på facebook eller info@brfronnebygarden.se.

Under hösten fick vi ny vaktmästare via vår förvaltare Cymko. Han heter Gregor och är en resurs som uppskattas väldigt mycket. Trädgården står nu under gemensamt beskydd av vår interna trädgårdsgrupp och Cymkos trädgårdsmästare. Det fungerar mycket bra.

Vi gick för ett tag sedan ut med en enkät angående bredband och tv. Responsen på den är minst sagt ljum. Vi önskar att ni letar fram den och fyller i till oss. Beslutsarbetet i styrelsen är många gånger beroende av att få in era synpunkter som underlag i sakfrågor.

Vi har fått en energikonsultation av Malmö Stad. Den var väldigt matnyttig och gav en del nya ideér men också var den ett kvitto på att husets energiindex ligger på ett mycket bra värde

Höstens gårdsdag hade lite väl klen uppslutning och vi önskar att fler tog sig tid och medverkade. Alla kan säkert bidra med någon hjälp. Ni kanske har egna idéer om vad som behöver fixas. Under dagen bjuds det alltid på mat och fika.

För andra året i rad skippar vi hyreshöjning. Anledningen till detta är en stabil ekonomi och därmed ett överskott. Med fortsatt låga räntor är kostnadshöjningar för värme, vatten etc. i princip redan täckta. Vi reserverar oss dock för att hyran kan komma att behöva regleras framöver av nu inte kända orsaker.

Vi har skaffat ytterligare ett kärl för avfall. Detta är för trädgårdsavfall. De som får använda kärlet är tillsvidare trädgårdsgruppen samt trädgårdsmästare.

Trapphusen står inför renovering. Vägen dit har varit lång och det är bättre att skynda långsamt än att behöva ångra sig. Utredning om lägenhetsdörrar, belysning, ljudisolering samt diverse andra detaljer har följt i huvudspåret.

Styrelserummet ska flyttas till det gamla solarieutrymmet i bion. Vad som ska hända med vårt nuvarande styrelserum ligger under beredning. Vi tittar på alternativ och budget för att göra någon form av gemensamt utrymme där istället.

Vi fick en förfrågan av en boende om att använda torkvinden som festlokal. Vi beslutade att inte godkänna detta. Vill man så kan man använda bion för städade tillställningar.

# Styrelsen